اين يادداشت متعلق است به 28/1/1382 و زماني كه در شيفت شب يكي از ادارا ت مشغول بكار بودم .وقتي اين يادداشت را خوندم خوشحال شدم كه نظرم هنوز تغيير نكرده واين كه هفت سال پبش به اين نتيجه رسيده بودم . با اينكه اگر اين مطلب را الان مي نوشتم از دلايل و استدلال هاي بهتري و قوي تري استفاده مي كردم. اما فعلا اين يادداشت را بدون تغييربخونيد تا بعدا و سر فرصت بيشتردر اين مورد بنويسم.
نه تساوي نه تشابه
من نه موافق تشابه حقوق زن ومرد و نه موافق تساوي حقوق آن ها هستم.چون اين دو آفريده خدا دو جزيره متفاوت با شرايط و توانائيهايي متفاوت هستند. شايد هردو در جزيره(انسان) بودن يكي باشند اما هر كدام شرايط خاص خود را دارند، با وسعت ،اتمسفر، فضا، آرمانها و اهداف و.... متفاوت و لزومي نداردكه بخواهيم براي رساندن حق به حقدار به مقايسه دست بزنيم و هركدام از آنها را در يك كفه ترازو بگذاريم و خواستار تساوي يا تشابه حقوق اين دو باشيم.بلكه با شناخت ويژگي ها، توانائيها و اهداف و فلسفه خلقت هر كدام از اين دو آفريده خداوند حقوق و قوانين خاص آنها را كشف و تدوين نمائيم (البته قوانين و حقوق مشتركي نيز با توجه به اشتراك وجودي مرد و زن موجود است).
اگر به تشابه اعتقاد داشته باشيم بايد براي هر حق كه به يكي مي دهيم و در كفه ترازوي او قرار مي دهيم به همان اندازه ، همان جنس، شكل و وزن بايد در كفه ديگر ترازو قرار داده و به ديگري بدهيم كه اين را نه عقل و نه شرع توجيه نمي كند.
و اگر به تساوي نيز قايل باشيم بايد در ازاء هر حق يا محدوديت يك ما به ازاء ، حداقل هموزن يا همجنس و يا همشكل در كفه ديگر ترازو قرار دهيم كه با توجه به اينكه بشر نمي تواند جامعيت و كلي نگري جامعي داشته باشد و براي توازن اين ترازو مجبور مي شودكه به هر قيمت كه شده حقي يا محدوديتي را براي ديگري بدون در نظر گرفتن و شناخت فرد در نظر بگيرد.
وحال كه زنان در پي حقوق تضيع شده خود بر آمده اند بجاي گرفتن حقوق خود ،خواستار حقوقي مشابه يا هموزن مردان هستند!
سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا(ع) وروز مادر بر همه مادران و زنان مبارك باد!
و:
انسان اشرف مخلوقات است و مادر اشرف انسان ها!
و:
انسان اشرف مخلوقات است و مادر اشرف انسان ها!
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر